آگاهانه لپ تاپ بخرید؛ نقشهای کامل برای خرید لپ تاپ از بازار استوک
لپتاپ خانگی و دانشآموزی
برای مصارف خانگی و دانشآموزی، لپتاپهایی با حداقل سیستم سختافزار هم جوابگوی نیاز شما است. این کالاها مقرون به صرفهترین و ارزان تر از بقیه لپتاپهای بازار هستند و نیازی به کارت گرافیک مجزا ندارند و همان گرافیک آنبرد آنها برای انجام امور کفایت میکند. پردازندهی بهکاررفته در این دسته از محصولات معمولا پردازندههای Celeron وPentium و Core i3 اینتل و نهایتا پردازندهی Core i5 اینتل است. ازآنجاکه معمولا قرار نیست لپتاپهای خانگی و دانشآموزی برای طولانیمدت و در دفعات زیاد حمل شوند، روی کاهش وزن این لپتاپها کار نشده است و معمولا با دستگاههایی مواجه هستیم که بیش از دو کیلوگرم وزن دارند.
برای این نوع لپتاپها، چهار گیگابایت حافظهی رم کفایت میکند؛ اما اگر بخواهید چندین سال از آن استفاده کنید، میتوانید به لپتاپهای مجهز به هشت گیگابایت حافظهی رم هم فکر کنید. البته در نظر داشته باشید که میتوان حافظهی رم اغلب لپتاپها را ارتقا داد؛ بنابراین، خرید لپتاپی با چهار گیگابایت حافظهی رم گزینهی مناسبی است. همانطورکه از نام این دستهبندی مشخص است، لپتاپ خانگی و دانشآموزی، تنها برای انجام امور روزانه، وبگردی، استفاده از نرمافزارهای نهچندان سنگین مانند ورد و... کاربرد دارد؛ بنابراین، انتظار اجرای بازی روی این دستگاه را نداشته باشید.
نیازمندیهای لپتاپ دانشجویی
هنگام خرید لپتاپ دانشجویی، در نظر داشته باشید که در این شرایط سایت ها و نرم افزار های آموزشی بنابراین در وضعیت کنونی، لپتاپ دانشجویی مناسبی که خیالتان را راحت کند، باید حداقل از پردازندهی Core i3 اینتل بهره ببرد؛ اما فراموش نکنید که این حداقل انتخاب است. پیشنهاد ما برای خرید لپتاپ دانشجویی این است که بهسراغ لپتاپهایی با پردازندهی Core i5 بروید که نهتنها ازپسِ کارهای روزمره و معمولی دانشجویی برمیآید؛ بلکه برنامههای سنگینتری مانند نرمافزارهای ویرایش عکس را میتواند اجرا کند.
لپتاپهای مناسب گرافیستها و کارهای Multimedia
اگر از نرم افزارهایی مانند فتوشاپ 3D Max روی لپتاپ استفاده میکنید، بدون شک لحظات طاقتفرسایی که باید منتظر بازشدن پروژه باشید یا زمانیکه نرمافزار هنگ میکند، بهتر از هرکسی حس میکنید. دلیل همهی این مشکلات آن است که لپتاپتان بهاندازهی کافی برای انجام کارهای مالتیمدیا و طراحی قوی نیست.
درواقع، اگر قصد دارید لپتاپ مناسب برای کارهای Multimedia و گرافیکی بخرید، باید قبل از هرچیزی به پردازنده و کارت گرافیک آن دقت کنید. این لپتاپها باید حداقل از پردازندهی Core i7 اینتل یا پردازندههایAMD بهره ببرند. توصیه میکنیم بههیچعنوان بهسراغ دستگاههای مجهز به کارت گرافیک آنبرد نروید. برای لپتاپهای مناسب کار Multimedia، گرافیکهای میانرده مانند کارت گرافیک انویدیا GeForce GTX1050 یا GeForce MX330 یا کارت گرافیک AMD سری RX جوابگوی نیاز شما خواهد بود. بااینحال، کارت گرافیکهای قدرتمندتر و جدیدتر خیالتان را راحت میکند که تا سالها به ارتقای سیستم نیازی نخواهید داشت. درضمن برای کارهای گرافیکی و مالتیمدیا، خرید لپتاپهایی با حداقل هشت گیگابایت حافظهی رم را پیشنهاد میکنیم.
ازآنجاکه اغلب نرمافزارهای مالتیمدیا و گرافیکی منوهایی شلوغ و پر از آیکون دارند، اندازهی نمایشگر هم اهمیت پیدا میکند. لپتاپهای مالتیمدیا و مناسب گرافیستها در بهترین حالت باید از نمایشگر ۱۵ اینچی با رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل برخوردار باشند.
بدون شک، میدانید که سرعت حافظههای ذخیرهسازی SSD بهمراتب بیشتر از هارد است؛ اما قیمت SSD بیشتر است. در لپتاپهای مناسب این دستهبندی، میزان حافظه اهمیت بیشتری دارد؛ اما نمیتوان از سرعت SSD هم صرفنظر کرد. بنابراین، بهتر است لپتاپهایی انتخاب کنید که ترکیبی از هر دو حافظه را داشته باشد.
نکات مهم در خرید لپتاپ گیمینگ
قدرتمندترین لپتاپها، لپتاپهای گیمینگ هستند که بهطبع قیمتشان نیز گران است. اگر قصد دارید لپتاپ گیمینگ بخرید، مهمترین نکته دربارهی آن توجه به کارت گرافیک است. درحالحاضر، بهترین کارت گرافیک برای این دسته از محصولات کارتهای گرافیک GeForce GTX یا RTX انویدیا از سری هستند. درواقع، اگر میخواهید لپتاپ گیمینگ شما بتواند جدیدترین بازیها را با عالیترین تنظیمات اجرا کند، باید بهسراغ لپتاپهایی با کارت گرافیک RTX 2070 و RTX 2080 بروید. درحالحاضر، کارتهای گرافیک برتر و خوشقیمت بهکاررفته در لپتاپهای گیمینگ موجود در بازار ایران کارت گرافیک GTX 1660Ti است که بهخوبی ازپسِ اجرای بازیها با کیفیت مطلوب برمیآید.
لپتاپ گیمینگ برای اینکه بتواند بهخوبی از حداکثر توانایی کارت گرافیک بهره ببرد، باید به پردازندهای قدرتمند مجهز باشد. ازجمله پردازندههای مناسب برای این دسته از لپتاپها پردازندهی Core i7 اینتل یا Core i5 سری H است. ناگفته نماند برای لپتاپ گیمینگ حداقل شانزده گیگابایت حافظهی رم کافی بهنظر میرسد.
اگر قصد دارید لپتاپ گیمینگ مقرونبهصرفه بخرید، بهرهبردن از یک ترابایت حافظهی ذخیرهسازی HDD ضروری است؛ اما فراموش نکنید که این لپتاپها باید حتما از حافظهی SSD هم بهرهمند باشند. درحالحاضر، اغلب لپتاپهای گیمینگ با حافظهی ذخیرهسازی SSD راهی بازار میشود تا سرعت بیشتری دراختیار کاربر قرار دهند. درضمن، لپ تاپ های گیمینگ جدیدی که وارد بازار شده اند دارای DVD RW نیستند، پس اگر از دیسک استفاده میکنید باید یک DVD RW external تهیه کنید. معمولا لپتاپهای گیمینگ از نمایشگرهای ۱۵ تا ۱۷ اینچی با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل بهره میبرند. نرخ نوسازی تصویر مناسب برای نمایشگر این دسته از محصولات بین ۶۰ تا ۲۴۰ هرتز است. فراموش نکنید که این دسته از محصولات معمولا وزن کمی ندارند و انتظار لپتاپی سبکتر از دو کیلوگرم از این دسته کالا، انتظار نابجایی است.